Bölcsesség - Bölcs mondások, idézetek

Bölcsesség - Bölcs mondások, idézetek

Válassz kategóriát :
Bölcsességek (72) - Közmondás (6) - Emberismeret (50) - Igazság (17) - Hazugság (16) - Lélek (13) - Tudás (23) - Becsület (10) - Felelősség (7) - Önismeret (55) - Motiváció (30)

Legújabb bölcsességek, bölcs mondások, idézetek

Ki kell derítened, hogy mi az, amit szeretsz. Ez ugyanúgy igaz a munkára, mint a párkapcsolatokra. A munkád tölti ki az életed jelentős részét, ezért ha igazán elégedett akarsz lenni, hinned kell benne, hogy jó munkát végzel. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha szereted, amit csinálsz. Ha még nem találtad meg, keresd tovább, ne add fel! Mint az a szívügyekkel lenni szokott, itt is tudni fogod, hogy mikor találtad meg az igazit.

Szólj hozzá

Az emberek gyakran nem tudják, hogy mit akarnak, amíg meg nem mutatod nekik.

Szólj hozzá

Az időd véges, úgyhogy ne vesztegesd el arra, hogy valaki más életét éled! Ne engedd, hogy mások véleménye túlharsogja a saját belső hangodat! De ami a legfontosabb, legyen elég bátorságod a szívedre és a megérzéseidre hallgatni! Ők valahogy már most is tudják, mivé akarsz válni valójában.

Szólj hozzá

Hazudni rossz, legalábbis ezt tanítják, állandóan, születésünktől: az őszinteség a legjobb út, az igazság felszabadít, a hazug ember és a sánta kutya esete, meg hasonlók. De sajnos néha muszáj hazudni. Azért hazudunk magunknak, mert az igazság nagyon fáj. Mindegy, mennyire próbáljuk tagadni, nem észrevenni, a hazugságok végül szertefoszlanak, akár tetszik, akár nem. De tudják, mitől igaz az igazság? Hogy fáj. Ezért hazudunk.

Szólj hozzá

Aki nem elégedett azzal, amije van, nem lenne elégedett azzal sem, amire vágyakozik.

Szólj hozzá